Pages

beberaper hari lepas aku.....giler2 x leh tdo...

bayangkan aku golek2 kiri kanan pon still x mo tido

last2 ader kredit free tu aku hantar mesej ke 140 org dalam list enset aku hehehe...

mesejnyer berbunyi "oleh kerana aku x boleh tidur maka akumenghantar mesej ini dgn sengaja utk m'buang krdt(free)...sekian "

pada pukul 4 pagi gitu la kowt...

aku ingat semua org da tdo...

last2 aku dapat 30 msg back ke enset aku tulis

-weh akak pi tdo la....sy baru nk lelap mate
-kau mmg x der keje kan?
-kakak...sian ko kan x leh tido
-nad ko x der keje ke...kaco aku ngan husben nie :p
-cari teman la weh
-nadia cepat2 la ko kawen
-nak aku teman ke?

dan sebagainyerrr...........................

ruper2nyer mesej camtu pon boleh mendatangkan masalah.... sampai ader satu kawan aku tu x leh terima aku tulis "aku" dalam mesej tu...

ye la...ader sesetengah org tu aku kene ikot low depa guna bahasa sopan lagi halus mulus....
aku bkn la nak hipo sangat...tapi takat mesej yg send to all x kan la aku nak ikot low gak??
nasib arrrr....member aku tu dah x nak kawan aku lagi...siap remove aku dari friend list dia lagi
x per arr incik syed...aku taw ko golongan terhormat...tapi kalo stakat baru skali aku membahasakan diri aku ini "aku" rasanya x salah...

x per arrrr....cari arrr kawan pompuan lain yg same taraf dgn ko...aku x kisah....

aper pon misi mengaco org nie ader gak pekdah...at least kekawan aku yg sibuk tu mau gak balas msj aku walaupon ader yang balas 3 hari lepas aku hantar mesej tu hehehehe...

sekian..

p/s: ini entri x der makna :P


crap! aku dah agak da mesti aku bukak balik fb..tu pon sebab hari tu incik densha otoko suruh aku (ye ke?) eh! bukan..dia cakap kalo nk tengok gambar di kat japan pi tengok kt fb....ha....kan aku dah bukak balik fb tu...hampeh betul aku ni....


geram lak aku sbb da terbukak...jadi aku tengok semua member......


makaih..... SEMUA DAH KAWIN LAH!!!!!!!(kawan sekolah agama,sekolah joharian,& kolej)

rupanya AKU SORANG JER YANG BELUM KAWIN ANTARA KAWAN2 YG LAIN HAHAHAHA...

lantak arrrrr...da x der org nk masuk pinang aku kan??kan??

nk buat camner...

dek sebab kerna itu....

aku dah malas nak belek fb lagi

skrg nie aku bukak biler ader notify kt email aku jer hhuhuhuuhu...

okeh entri ni x der makna

terima kasih kerana membaca hehehe.......

nk add aku kt fb? nt aku bg :)

salam....


huhu..ingat x nak on9 dekat2 ramadhan nie...

tapi tadi tah cammane boleh bengang lak dengan satu resepi kakak ni....(yg aku jumpa on9)

kakak tu cakap dia buat sedap,dan menjadi siap tunjuk gambar ko....

biskut dia cam famous amos ko...

aku pon tadi bosan2 aku buat ler biskut tu,(merujuk resepi kakak tu)

tapi

hampeh...

x sedap....

aku agak kakak tu tipu n x tunjuk resepi yg betul punya...

aku pon g kat blog dia n condem dia....

dia x balas pon...

aku agak dia bajet jer tunjuk kat orang....ntah2 biskut famous amos yg dia beli tu dia tayangkan kat blog dia

nak jadi cerita aku buat la biskut lain lak...(lepas biskut yg x jadi tu)

kali nie aku ikot resepi martha stewart....

ala yg slalu ader kat ntv7 tu kul 10.30 pagi

ikot resepi nk grand gitu

fuh makaih....

sedap dowh...biskut tu

boleh jual

nah...ni yg dikatakan bagi resepi cara betul.....martha stewart x tipooo2...

rase biskut tu mmg sedap...

esok aku nk buat lagi....

tapi biskut martha stewart yg lain la kan....

rahsia nk sedap biskut tu aku cadangkan korang guna coklatr yg mahal (cadbury ke,hershey ke, m&m ke)

baru gempak dan harum semerbak satu taman hehehe....


emmmm....gambar biskut tu?

aku nk upload tapi tenet cam bengong jer jadi esok luse arrr....

tu pon kalu aku rajin nk update blog nih hehehe...

perpon selamat menyambut ramadhan al-mubarak n slamat bertadarus ya(huhuhuhu...x sabar2)

sedang aku tengok kuliah kt tv pagi tadi,abang aku pown balik(keje shift mlm)


"apasal ko nangis?"

"huh??bile mase lak aku nangis?"

aku pown g la pi tengok kt cermin...(x ske tgok cermin)

ya allah mata aku dah macam kene gigit tebuan....patut la aku rase semacam

"hehe aku main book worm dah 3 mlm :p "

"ko ni tambah lagi power cermin tu baru taw!!"

"erk?"

x lama pastu mak aku lak col

"kakak pose hari nie?"

"pose pe?"

"hai pose sunat la....amboi mak ingat anak mak nie alim sangat"

"errrkk...semalam dah pose dah..."

sebabkan dua hal tu aku rase diri aku ni teruk la pulak....yer arrr 1 hal pasal ngadap lappy nie jer..kalo mak aku tengok mesti dia perli... "kalo kakak pi baca quran tu hah mesti dah khatam banyak kali..."

yang 1 hal lagi pulak pasal aku x buat pose sunat....mane x nyer....time mak aku x der ni makan pon macam x makan jadi aku rase macam aku dah pose cumanya x berniat pose sunat jer...kan sia2 je hari2 aku yang berlalu.....

oleh tu aku rase nak rehat jap dari berblogging nih....aku nak simpan lappy ni kt tempat yang aku x leh amik(of coz suh abg aku sorokkan).

salam :)

1st lukisan yang aku lukis ikut sifu ageha mase tingkatan 1 huhuhu....ni guna pen silver nih...
ni lukisan semalam(2 lg lukisan kt bawah)...kemahiran dah merosot babas....kali ni x der nak ikot sifu2...aku blasah sendiri hehehe....(guna pensil +pen itam mata bola)
ni lak gambo ala2 kenangan la konon...peristiwa tu dalam ingatan aku jer... jadi aku main lukis2 mengikut keadaan kenanga masa tu (guna pensil +pen itam mata bola)


melepak umah makteh??erk???? wind chime tu aku tambah kengkonon cam kt................ah memane arr hehehe....(guna pensil +pen itam mata bola)

ni adik aku yg kuat makan

seminggu adik aku x der kat umah
seminggu gak aku x masak
seminggu gak aku berlapar

seminggu adik aku tunggu ayah kat spital
dua minggu dah mak n adik pompuan aku x balik2
seminggu dah lepas. makteh kene g check lagi kat spital

semalam makteh datang dia kate "ah kakak da kuwus..."
ske aku dengar hahaha..
ni gara2 seminggu x masak n makan la nie
semalam gak....kawan abang aku belikan roti boy
bkn 1 bkn 2 tapi 6 ko....
ader lg rotiboy sampai skrang

rasenyer tu tok mkn tghari hehehe..

da cukup seminggu
harinie adik aku balik
nampaknyer aku kene masak
x der lagi nak berlapar

minggu depan mak,ayah n adik pompuan aku balik
lagi ler aku suke hehehe
pasal aku cume tolong menolong jer kat dapor
ah x lupa kat ayah tersayang juga
best bile mak ayah ader kat rumah ni
boleh dapat mahligai emas kat syurga ko
taw cane???
ko tengok jer muke mak n ayah
pasti dapat mahligai emas di syurga hehehe...

ah! sudah.... entri ni aku type sbb aku tengah kebosanan~~~~

at 12:44 PM Posted by Awek Ninja 0 Comments

smlm aku curi2 tengok tv3 cerita tahajjud cinta
(curi2 pasal aku tgh tengok cite personal taste kt 8tv)
mase tengok promo tu aku ingat citer tu amik dari novel lagi(mcm citer kitab cinta) taw2 jer la penerbitan yang sama...pelakon pon lebih kurang same gak huhu...
tapi citer dia lain dari novel tahajjud cinta karya Muhammad El-Natsir....... memang karya asli penulis kowt(erma fatima penulis skrip nyerr)

aku rasa seri dalam citer tu nt mesti kene kawen dengan ostat (watak dilakonkan eman manan)
pastu derita x sudah2 kowt hahah(ini hanya pemikiran aku jer)
ala macam penah tengok jer citer camtu...zaman dolu2 x silap
mase tu melissa saila yang berlakon kene kawen dengan ostat (lakonan allahyarham m.rajoli)

tapi mungkin citer tahajjud cinta ni lain sket la kot sebab ader pelbagai watak

erk...aku ske la fazura bawak watak yang jadi pembela untuk kaum wanita hehehe...
yang lain? hmmm aku malas nak google hatta sinopsisnyer pon aku x baca lagi
eh!
tapi nie ader sket sinopsis novel tahajjud cinta karya Muhammad El-Natsir :


Fatih merupakan pemuda yang sangat unik.Menunaikan solat Tahajjud pada sepertiga malam merupakan rutin harian wajib bagi dirinya.Dalam keadaan sesukar mana pun,dirinya tetap mahu menunaikan solat yang amat dianjurkan dalam Islam.Kerana bersihnya hati Fatih dari bergelumang dengan dosa sekitar Jakarta,maka secara tidak dia harapkan, 2 orang gadis Indonesia terpikat dengan kewarakan dan keikhlasan Fatih.Fatih bukanlah anak orang berada. Beliau merupakan pemandu kenderaan beroda tiga (Teksi) di Metropolitan Jakarta.Dengan pendapatan cukup makan,dia bersyukur memperolehi rezeki halal.Wang tersebut disimpan untuk diberikan kepada ayahnya di kampung untuk menyara persekolahan kedua-dua adik perempuannya yang bersekolah di Madrasah.

Fatih bukanlah ahli ibadat semata-mata.Dia merupakan siswa jurusan agama.Namun kekangan wang dalam membayar kos pengajian membantutkan dirinya daripada menuntut ilmu agama. Maka dengan kesedihan dia bercuti sebentar dari belajar di Universiti dan mencari wang saku melalui pekerjaan yang dianggap bawahan di Jakarta iaitu pemandu beroda tiga.Namun jiwa yang membara dalam menuntut ilmu,menemukan Fatih dengan Masjid Istiqlal.Disitulah dia menuntut ilmu agama secara percuma melalui ceramah oleh sheikh-sheikh.Dan disitulah bertemunya dia dengan seorang gadis muslimah solehah bernama Khairu Nisa.

Insiden kemalangan kecil antara kenderaan beroda tiga milik Fatih dan kereta mewah Nisa membawa pada pertemuan ilmuan.Mengapa pertemuan ilmuan?Kerana Nisa kagum dengan ilmu yang dimiliki oleh Fatih ketika bertanya dengan sheikh dalam ceramah di masjid Istiqlal. Nisa juga menyertai ceramah tersebut.Terkedu lidah Nisa apabila pemuda yang dianggap murahan dan kuli Jakarta merupakan cendiakawan Islam yang bakal menyinar suatu hari kelak.

at 11:53 AM Posted by Awek Ninja 0 Comments

"ko tau dak kenape incek densha otaku wat x taw jer ngan ko?" tanya kawan aku tetiba semalam


ntah~~ selambe badak jer aku jawab

"sebab ko jer yg tersuke2 sangat kat dia, ce ko wat x taw jer ngan dia.."

erk? mane ko taw?~~

"aku cakap ko jangan marah....akulah stalker kat belog engko tu...hehe"

ceh kuang ajo....kawan sendiri jadi stalker...

tapi......

aku nie nampak sangat ker sukeeeee sangat kat incik densha otoko tu?

lagi satu? bile mase lak incek densha otoko buat x taw jer ngan aku?aku call dia ok jer(sblm nie)

lg pown dia bkn taw takat mana aku suke dia haha...(ye ke?)

ah...

dah la...

weh kawan

aku rase ko nie lebih dari stalker...

mesti ko der stalker kengkawan kita yang lain tul x?

blueeeekkkk ;P

Tuesday, July 5, 2011 at 2:31 PM Posted by Awek Ninja 1 Comment

rebusan air kencing

err...da siap..nie tinggal nak kupas kulit jer...

tadaaa....telur kuning bertukar hijau..ngeeeeeee......geli lak.....aku nengok

haissh...pelik2 arr kat cine(Dongyang City) ni,mende camni pon dikata boleh wat ubat...
agak2 cane erk dorg kumpul air kencing budak2 tu?

cover untuk single "superstar"



at 12:33 PM Posted by Awek Ninja 0 Comments

Kementerian Pengajian Tinggi dengan ini mempelawa warganegara Malaysia yang sedang mengikuti pengajian SEPENUH MASA di peringkat Ijazah Sarjana Muda untuk penajaan di bawah program

Biasiswa Skim Latihan Tenaga Pengajar (SLTP), KPT.(sila klik)


untuk tau lebih lanjut klik kt atas nie erk!!

at 12:06 PM Posted by Awek Ninja 0 Comments



DENGARNYA KATY PERRY BLAJAR DARI PASANGAN DAVID & DANIA PASANGAN YANG PERNAH MENYERTAI RANCANGAN AMERICA GOT TALENT, TAPI KATY PERRY DIKEHENDAKI MENANDATANGANI PERJANJIAN SUPAYA TIDAK MEMBOCORKAN RAHSIA TUKAR BAJU TERSEBUT.....

HMMM....AGAKNYA BERAPA KATY PERRY BAYAR UNTUK MAGIC NI ERK??

Sunday, July 3, 2011 at 5:13 PM Posted by Awek Ninja 0 Comments

bg...tlg dtg umah segera, urgent".

Hakim baca sms sepantas kilat. Terus kol balik phone Ina. Tak berjawab. Hakim cemas. Tak pernah Ina hantar sms macam tu. Hakim kelam kabut hidupkan enjin kereta.

Dia risaukan kekasih tersayangnya itu. Macam-macam dalam kepalanya waktu itu. Dia kenal Ina sejak dari zaman kanak-kanak lagi. Keluarganya berjiran dengan keluarga Ina. Dari kecik mereka bermain bersama, kalau main masak-masak dia sanggup bertumbuk dengan Farok semata-mata nak jadi bapak kerana Ina mesti jadi mak. Pernah Farok cakap dia pondan sebab sentiasa bermain dengan Ina waktu Farok dan Saleh ajak main askar-askar. Dia ajak jugak Ina main askar-askar tapi Ina cakap budak pompuan mana boleh main permainan kasar-kasar macam tu. Sebab itulah dia sukakan Ina, lembut, penyayang dan penuh ciri-ciri keperempuanan.

Bila masuk sekolahpun, dia dan Ina berbasikal sama-sama ke sekolah.

Walaupun Farok dan Saleh selalu kutuk bila dia tak mahu 'racing bmx'

dengan depapun dia tak kisah. Dia rela dikutuk oleh kawan-kawan daripada meninggalkan Ina kayuh basikal sorang-sorang.

Dia pernah kena belasah sampai lebam bijik mata oleh 'Husin and the

gang' yang mengganggu Ina masa darjah tiga. Waktu darjah 4, bila dia

mula lancar tulis baca dan tahu berpantun sikit-sikit diapun tulis surat kpd Ina "Pen merah pen biru, U baca I love U' bersama sebijik gula-gula Hacks sebagai hadiah harijadi Ina...gara-gara surat itulah dia jelingan tajam Mak Ropiah ibunya Ina yang terjumpa surat itu waktu menyemak buku sekolah Ina. Mak Ropiah memberitahu hal itu kepada ibunya, dan hasilnya dia terpaksa menadah telinga menahan leteran maknya. Nasib baik bapak tak tahu, kalau tidak naya.

Hakim gelak sorang-sorang waktu teringatkan peristiwa itu tapi

fikirannya kembali cemas mengingatkan sms Ina tadi. Sudah hampir 15 kali dia cuba hubungi telefon Ina tapi masih tidak berjawab. Dia amat risau kala itu, fikirannya menelah perkara yang buruk-buruk saja.

Dia risau kerana Ina tinggal seorang diri. Rakan serumah Ina, si Baizura sedang bekerja kala itu. Dia tahu, Ina kerja shift pagi tadi, Baizura kerja shift malam. Dia risau kerana panggilannya tidak berjawab.

Dia risau takut-takut rumah Ina dimasuki penyamun yang memang

menjadi-jadi akhir-akhir ini. Baru-baru ni, ada rumah di kawasan

perumahan Ina dimasuki perompak. Dia berdoa jika rumah Ina dimasuki

perompak sekalipun janganlah kekasih hatinya itu diapa-apakan, ambiklah barang apa saja yang mereka mahu asalkan Ina tidak diapa-apakan. Dia berdoa sungguh-sungguh.

Dia bercinta dengan Ina sejak darjah 6 lagi, sejak dia mengerti apa itu baligh bagi seorang laki-laki dan perempuan. Hingga sekarang mereka masih bercinta. Kasihnya pada Ina dah macam Gunung Everest, tak

tergoyahkan. Jika tak ada aral melintang hujung tahun ini keluarganya

akan masuk meminang Ina. Ina akan menjadi surinya yang sah dan dia tak

mahu apa-apa yang buruk terjadi kepada bakal isterinya itu.

Keretanya memecut laju memasuki kawasan perumahan Ina. Sebaik berhenti

di depan rumah Ina Hakim terpa keluar dari kereta. Dia lompat pagar

rendah rumah Ina. Dia terpa ke pintu sambil jerit "Ina, Ina". Dia pulas tombol pintu, pintu tak berkunci. Dia betul-betul cemas. Dia ketuk pintu bilik Ina. Dia dengar esakan Ina. Ina menangis. Hakim makin cemas. Dia ketuk lagi pintu bilik Ina sambil panggil nama Ina. Hakim tak boleh bersabar lagi, dia pulas tombol pintu bilik Ina. Juga tak berkunci. Dia masuk bilik Ina, dia tengok Ina teresak-esak atas katil. Rambut Ina kusut masai, Ina tekup muka sambil menangis.

"Ina, apa yang terjadi sayang" Hakim cuba pujuk Ina. Ina masih dalam

sendu. "hu...hu..."

" Ina, cakap kat abang elok-elok, apa yang dah jadi"

"Hu..hu"

Hakim dah tak sabar, dia dah tak peduli walau apapun yang akan keluar

dari mulut Ina. Dia akan terima walau seburuk manapun berita yang akan

keluar dari mulut Ina.

Hakim goncang bahu Ina. "Ina, what hell is going on...tell me!!" Suara

Hakim kuat kali ini.

Ina berenti menangis, Ina tatap wajah Hakim, Ina renung mata Hakim.

"Bang, Ina lapar, nak makan nasik . Duit gaji tak masuk lagi."

Heheh...thankz coz reading

GOT DIS FROM ZAKIAH NOTES IN FB HUHUHU.....

Ada seorang lelaki berkata kepada kawannya.

A : Bila awak bertemu dengan anjing di malam hari maka bacalah ayat ini yang bermaksud :

“ Wahai jamaah jin dan manusia, jika kamu sanggup merentasi penjuru langit dan bumi, maka rentasilah. Kamu tidak dapat merentasinya kecuali dengan kekuatan” ( surah al-Rahman, ayat 33)

B : yang paling tepat menurutku ialah membawa tongkat dan batu.
A : Kenapa engkau berkata begitu?
B : Sebab bukan semua anjing hafal al-Quran.

Sumber : Senyumlah/La Tahzan (Dr Aidh Abdullah al-Qarniy)

Friday, July 1, 2011 at 3:53 PM Posted by Awek Ninja 2 Comments


"aku benci ar k-pop tu...bajet bagoos jer "kata cik L


"asal lak? aku tengok dalam mp4 ngan henpon ko tu penuh jer ngan lagu k-pop?"

"ko tengok arr peminat dorg tergedik2,mengada2 baru taw satu dua ayat bahasa korea dah ngaku habis pandai cakap bahasa korea, yang lagi aku nyampah pompuan2 yang bertudung tu....ya rabbi...lebih gedik dari adik aku yang free hair tu....sian..sian.." tambah cik L lagi

"la ko nie, ni bkn benci k-pop tapi benci peminat k-pop, kau pon kan ke peminat k-pop?"

"eh! ye ke? mane der aku minat biasa2 jer bukan fanatik cam dorang tu...hehe" sambil cik L senyum kambing

"yer la tu ko minat la jugak kan??kan??

"eh! esok ader fan meeting beast kat sunway aku da bli tiket VIP ko taw?" kate cik L sambil senyum bangga.

"sudah la ko cakap x serupa bikin,kate benci k-pop tapi ko sanggup perabis duit beli tiket ratus2...ko nie same jer ngan peminat fanatik tu,ko saje nak menunjuk depan aku kan?kan? padahal ko la ketuanya hahaha..."

"hehe..."(senyum cik L dah tawar sikit)


KEPADA CIK L BERGUMBIRALAH ANDA KAT BEAST FAN MEETING ASIA TOUR CONCERT DI SUNWAY HARI INI YA!!!...AKU X MINAT NAK PEGI KONSET2 NI HEHEHE...KO LAYAN JER LA SENGSORANG

CIK L FANATIKKKKKKKK YANG POYOOOOOOOO!!